Skip to content Skip to footer

TERMENI GENERALI DE OPERARE SI PARTICIPARE

Zborul si operarea balonului cu aer cald au efect doar în condiții normale de vreme și zbor, cu respectarea legilor și regulamentelor aviației.

OPERAREA BALOANELOR LA ZBOR IN FORMATIE SI ANCORA

Zborul si operarea au efect doar in conditii normale de vreme si zbor,  respectand legile si regulamentele aviatiei;

 • prin conditii normale de vreme se intelege o viteza a vantului de maximum 4 (patru) metri pe secunda pentru ancorare la sol si maximum 2 (doi) metri pe secunda, fara intensificari sau rafale pentru ridicarea acestuia pe verticala (gonflare). De asemenea se intelege si lipsa precipitatiilor de orice fel (burnita, ploaie, ninsoare etc.) sau a probabilitatii aparitiei acestora pe timpul desfasurarii actiunii, precum si starea buna, uscata si curata a locului de operare;
 • In  conditii de  nesiguranta a  zborului, conform Reglementarilor Aeronautice Romane in vigoare, pilotul (suveran) – comandant poate anula decolarea sau ancorarea si poate intrerupe zborul in orice moment daca acesta considera ca zborul nu poate fi efectuat in conditii de maxima siguranta. In acest caz Organizatorul nu se face raspunzator de neefectuarea zborului.

Zborurile la liber se efectueaza dimineata devreme sau seara, in functie de conditiile meteo stipulate mai sus.

ZBORUL LIBER – SKY PARTY

In functie de directia si viteza vantului, decolarile pot avea loc de pe aerodromul de baloane din cadrul evenimentului sau din alta locatie din zona de zbor rezervata in acordul cu ROMATSA.

Zborul liber presupune decolarea dintr-un punct fix si aterizarea la o alta locatie aleasa de pilotul aeronavei, in timpul zborului.

 • Durata zbor aprox. 1 ora in aer (1:00 h / 1:30 h pentru Sky Party)
 • Durata procedura operare: 3:00 – 3:30 h (pregatirea baloanelor pentru zbor, zborul si recuperarea aeronavei si a pasagerilor de la locul de aterizare)
 • Altitudine: aprox. 1000 metri fata de nivelul marii.

RIDICARI TIP LIFT CU BALOANELE ANCORATE

​Durata ridicarilor in ancora: 4-8 min / ridicare tip lift, la o inaltime de maxim 30 m.

Zborul ancorat presupune fixarea baloanelor cu aer cald in puncte fixe, operandu-se ridicari pe verticala.

​Fumatul si consumul de alcool este interzis la bordul aeronavelor!

Copii sub 10  ani nu sunt acceptati la zborul liber decat cu acordul prealabil al pilotului.

​Copiii cu varste sub 10 ani sunt acceptati doar la zborurile ancorate, insotiti de un adult.

​Pentru participarea la zborul liber (doar pentru zborul liber) in cadrul Fiestei, pe langa prezentarea voucherului/biletului preplatit/NFT, toti participantii trebuie sa completeze anticipat FORMULARUL de participare la zbor. Acestia vor fi verificati inainte de zbor daca au completat acest formular.

Pentru participarea la zborul ancorat, participantii vor completa la fata locului un Formular colectiv de participare.

CONDITII DE PARTICIPARE LA EVENIMENTELE DE LA SOL
 • Participantii trebuie sa respecte indicatiile celor din echipa Air Sensation si sa respecte marcajele din cadrul evenimentului.
 • Accesul la AIR SENSATION FESTIVAL se face doar pe baza de bilet preplatit sau achitat la intrare, in limita locurilor disponibile.
 • Nu se servesc bauturi alcoolice celor cu varsta sub 18 ani (aleatoriu, reprezentatii Organizatorului pot cere prezentarea unui act de identitate valabil).

Nu incurajam consumul excesiv de alcool!

ANULARE SI PENALIZARI
 •  In caz de neefectuare a zborului liber din cauza vremii nefavorabile, conform conditiilor de operare din termenii generali, conform legislatiei aeronautice romane,  participantii vor fi reprogramati la un alt zbor din cadrul evenimentului (in limita locurilor disponibile). Altfel suma achitata se returneaza, mai putin 200 RON (costuri de procesare si rezervare a zborului). Se mai poate opta pentru un voucher de zbor, valabil 12 luni, fara a se mai aplica vreo penalizare.
 • In caz de neoperare a zborurilor ancorate,  sumele achitate sunt restituite, mai putin 10 RON taxa de procesare.
 • ​Pentru evenimentele la sol, biletele sunt nerambursabile, cu exceptia anularii evenimentului din cauza ORGANIZATORULUI. In acest caz sumele sunt returnate, mai putin 20 RON taxa de procesare.
 • ​In caz de neprezentare la eveniment nu este posibila returnarea banilor achitati.
 • In cazul in care evenimentul este anulat din alte motive care nu tin in mod direct de ORGANIZATOR sau de organizarea evenimentului, cum este pandemia Covid-19 si legislatia impotriva prevenirii si raspandirii acesteia sau o forta majora, biletele sunt nerambursabile.​
 • Rambursarile se vor efectua in termen de 30 zile calendaristice.

​​

TERMENI DE CONFIDENTIALITATE

Organizatorul stocheaza si foloseste datele dumneavoastra doar pentru a va imbunatati experienta in cadrul evenimentului, pentru comunicari legate de acesta si de editiile viitoare. Prin completarea oricarui formular prezent pe acest website, se considera primit consimtamantul dumneavoastra si acceptarea integrala a termenilor si conditiilor prezentate mai sus.

Foto/video efectuate in cadrul evenimentului vor fi folosite pentru promovarea acestuia la editiile viitoare, putand fi postate pe retele de socializare sau alte canale media.

Participantii la evenimentul AIR SENSATION FESTIVAL sunt de acord cu folosirea acestora in scopurile mai sus mentionate.

Ridicã-te